Corona Protocol tot en met 15 maart 2021

30 november 2020

Het kabinet heeft dinsdagavond 23 februari een aantal versoepelingen aangekondigd, ook voor de sport. Tennissen in groepsverband voor jongvolwassenen van 18 t/m 26 jaar is vanaf woensdag 3 maart toegestaan. Dus dubbelen voor deze leeftijdscategorie is dan weer mogelijk.

Gewijzigde maatregelen vanaf 3 maart

• Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Dubbelen is voor hen mogelijk. Ook interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.

Maatregelen die worden verlengd

• Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan. Voor mensen uit 1 huishouden staat de rijksoverheid dubbelen wel toe.
  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
  • Tennis in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in de blaashal.
  • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • De avondklok geldt van 21.00 tot 4.30 uur.

Op maandag 8 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 15 maart.