Jeugd Piramide Competitie

26 maart 2020

Nieuw dit jaar is de Jeugd Piramide Competitie.

Er is een piramide voor rood, oranje, groen en geel. Door wedstrijden te spelen tegen een hoger hangende tegenspeler en die te winnen klim je omhoog op de piramide. Ieder jeugdlid t/m 17 jaar staat automatisch ingeschreven en je naam hangt aan het piramide bord.

De Piramidecompetitie is een enkel competitie die uitsluitend gericht is op jeugdleden van TOP. Doel is om een wedstrijdelement in te bouwen en regelmatig tegen verschillende jeugdleden te spelen. Je wordt een goede tennisser door lessen te volgen, lekker veel vrij te spelen maar ook door veel wedstrijden te spelen.

De piramidecompetitie coördinator is Marlies Stuij, telefoonnummer 06-47230456

Piramide competitie SPELREGELS

• Kijk op de piramide en kies iemand uit de rij boven je waar je tegen wilt spelen.
  • Nodig hem/haar uit om een wedstrijd tegen jouw te tennissen via de whatsapp groep Piramide
  • Samen met je tegenstander bepaal je een dag en een tijdstip waarop je de wedstrijd gaat spelen (binnen 2 weken).
  • Reserveer een baan via de clubapp.
  • Meld de wedstrijd aan bij Marlies.
  • Vermeld je eigen naam, de naam van de uitgedaagde, datum en tijdstip van de wedstrijd in een app bericht naar Marlies.
  • Speel een gewone wedstrijd: om 2 gewonnen sets met een tie-break bij 6-6 en een super tie-break als 3e set.
  • Rood en Oranje spelen sets tot de 4 en alleen op woensdagmiddag.
  • Na de wedstrijd meld je de uitslag bij Marlies via een appje. Wint de uitdager, dan wisselen de spelers van plaats op de ladder. Verliest de uitdager dan gebeurt er niets.
  • Als je meteen gaat spelen, hoef je de wedstrijd niet persé eerst aan te melden, maar mag je ook in één keer de wedstrijd met uitslag melden aan Marlies.
  • Als een uitgedaagde speler niet binnen 2 weken de uitdaging kan aangaan, wisselt hij/zij van positie in de piramide met de uitdager.
  • Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet hebt gewonnen, mag je niet direct dezelfde speler weer uitdagen. Eerst moet je een andere piramidewedstrijd spelen!
  • Dit geldt ook als je uitgedaagd bent en verloren hebt: je kunt niet direct degene uitdagen waar je net van hebt verloren. Eerst een andere wedstrijd spelen (of in het geval je de topper was, eerst wachten tot de nieuwe topper een andere wedstrijd heeft gespeeld).
  • Komt één van de twee spelers zonder bericht niet opdagen op het afgesproken tijdstip, verliest hij of zij de wedstrijd.
  • Als de uitgedaagde geen tijd heeft om een partij binnen 2 weken te spelen, wisselt hij van plaats met de uitdager (voor de doorstroming).
  • Bij start van de piramide competitie staat de laagst genoteerde op de bovenste trede.