Winter Duo Competitie

15 juni 2021


Na ruim 40 jaar stopt het WTC (Winter Tennis Circuit). 

Wat in de herfst van 1975 in de toenmalig nieuwe Ibrohal te Dordrecht is begonnen als een wedstrijdenreeks voor gemengde teams bestaande uit twee echtparen en voor herenteams bestaande uit vier tennissers, groeide in de loop der jaren, meeliftend op de sterk toenemende populariteit van tennis tijdens het laatste kwart van de vorige eeuw, uit tot een volwaardige wintertenniscompetitie waaraan teams uit een groot deel van Zuid-Holland, Brabant en soms ver daarbuiten met plezier deelnamen. Rond de eeuwwisseling waren maar liefst 400 teams in de afdelingen dames, heren, gemengd en 50+ op alle zeven dagen van de week actief en werden nieuwe tennishallen in Zwijndrecht en Papendrecht als speellocatie toegevoegd.

Recente ontwikkelingen in de hallen Zwijndrecht en Papendrecht met de komst van de padel banen en de beleving van het tennis en de tijd die men eraan wil besteden veranderde de laatste tien jaar sterk. Dit resulteerde in het fenomeen dat het aantal spelers per team dat voor de eeuwwisseling veelal uit 4 tot 5 tennissers bestond, groeide naar 9 tot 10 spelers per team, waardoor het aantal deelnemende teams langzaam maar zeker afnam. 

Voor de organisatie van het Wintertenniscircuit Drechtstreek verviel met dit alles de sterkste troef in de organisatie namelijk de mogelijkheid teams naar sterkte in te delen in poules van voldoende grootte om maximaal twee keer per jaar tegen elkaar te spelen. En hoewel de belangstelling voor het Wintertenniscircuit Drechtstreek gezien de reacties van de afgelopen tijd nog altijd groot is, ziet het WTC met alle genoemde ontwikkelingen geen kans de kwaliteit van de organisatie te handhaven en rest ons slechts één denkbaar besluit. 

Wij danken Hans Ruben voor de vele jaren dat hij met succes de organisatie van het Winter Tennis Circuit uitgevoerd heeft! 

Hoe nu verder?

TOP Tennis gaat zelf een nieuwe Wintercompetitie opstarten; De Winter Duo Competitie, afgekort WDC. 

  • Deelname is voor iedereen, je hoeft geen lid van de KNLTB te zijn
  • Een team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 4 spelers*. Je speelt om de twee weken op tijd
  • Start November 2021
  • Ongeacht bij welke vereniging je tennist ben je van harte welkom om het winterseizoen 2021-2022 deel te nemen aan deze WDC op de binnenbanen van TOP Tennis

* Bij 2 spelers speel je om de week 2 dubbels met 1 uur rust. Speel je met 3 dan heb je een reserve, speel je met 4 dan kan je bijvoorbeeld 1x per maand spelen of 1 wedstrijd per dagdeel. Je kunt het zelf helemaal invullen. Uiteraard kan je ook in 2 onderdelen inschrijven zodat je iedere week kan spelen. 

We hebben bewust gekozen voor een duo competitie omdat we 4 binnenbanen hebben. Een bestaand team van het Winter Tennis Circuit kan opgesplitst worden. Zo speel je toch je wedstrijden en zelfs een keer tegen je oude teamgenoten. Hoe leuk is dat! 

Grote teams die HD DD en GD spelen: schrijf in voor een DD en HD en GD op dezelfde dag en wees zelf creatief met hoe jullie spelen. Bijvoorbeeld je zit nu met 4, 5 of 6 in een team. Splits hem op en je hebt 2 teams. Dan speel je om de week 2 wedstrijden.

Maak HD, DD en GD koppels van je team en schrijf in op dezelfde dag. Dan speel je apart maar ben je toch bij elkaar😃

Per dagdeel 2 wedstrijden met 1 uur rust!

 

 

Nieuwscategorieën