Voorjaarscompetitie 2018

De KNLTB Voorjaarscompetitie 2018 is al weer bijna afgelopen. De meeste teams zijn al klaar, alleen het team van de KNLTB Zomeravond speelt nog volop.

Ook dit jaar zijn er weer veel teams kampioen geworden in de voorjaarscompetitie! 
Gefeliciteerd met deze knappe prestatie
 
Team Monique Dekker DD 45+
Jeanette Mattu DD45+
Annemarie van Maren GD 17+
Conny Schmid GD 17+
Pamela Bakker DD 17+
Simeon van Genen GD 17+
Wesley Visser HD 17+ 
Wesley Visser Heren TOP 1
Play Offs op 16 en 17 juni bij Duno
 
Op zaterdagavond 24 november hebben we een gezellige feestavond om alle kampioenen van 2018 te huldigen. Zet alvast in je agenda. 

Benieuwd naar uitslagen en standen van je eigen of je favoriete team?

KNLTB Voorjaar Rotterdam

KNLTB Voorjaar 8/9

KNLTB Voorjaar Landelijk 

KNLTB Zomeravond 

 

Vanaf 2018 wordt er verkort gespeeld in alle gemengd- en dubbelpartijen in de competitie. Dit betekent een wedstrijdtiebreak t/m 10 punten in plaats van een volledige derde set. Voor de 8&9- en de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen
Zie hiernaast schematisch wat dit inhoudt.

TOP Vragen over de KNLTB competitie

De KNLTB krijgt wekelijks veel vragen van spelers over o.a. de regels omtrent invallen, het uitstellen/inhalen van een competitiedag en de mogelijkheid voor het corrigeren van uitslagen. Zij hebben een top FAQ samengesteld. 

1. Uitstel van Competitiewedstrijden
Volgens artikel 26 van het Competitiereglement 2018 moet een competitiewedstrijd in zijn geheel worden gespeeld op de datum die in het competitieprogramma vermeld staat.
Eerder spelen is altijd toegestaan. Als beide aanvoerders hierover overeenstemming bereiken, is de overeengekomen datum de officiële speeldatum geworden (met alle consequenties voor niet op komen dagen e.d. die hieruit kunnen voortvloeien). Dit heeft als gevolg, dat als de wedstrijd op de onderling overeengekomen datum niet wordt gespeeld, of moet worden gestaakt wegens weersomstandigheden, deze wedstrijd alsnog uiterlijk moet worden gespeeld op de oorspronkelijke speeldatum volgens het wedstrijdprogramma.
Het Competitiereglement bepaalt dat je wedstrijden niet mag uitstellen wegens verhindering als vakantie, ziekte of blessures van spelers. In zulke gevallen zal men invallers moeten regelen.

Competitieregelement

2. Nieuw: Melding uitslagen invoeren voor captains
Op de dag van de wedstrijd ziet de captain van het thuisspelende team - als hij/zij tenminste is ingelogd - op zijn Homepage in mijnknltb.toernooi.nl een nieuw bericht: 'Jouw team speelt vandaag…'. Deze blauwe melding is een reminder voor het tijdig invoeren van de uitslagen. De melding blijft 24 uur na de speeldag zichtbaar met een directe link naar 'Uitslagen invullen' en verdwijnt zodra de uitslagen zijn verwerkt. Als de uitslagen te laat zijn ingevoerd, zie je een oranje waarschuwing. Geef uitslagen dan zo snel mogelijk door. Spelers vinden het namelijk prettig om – liefst op de speeldag zelf - de uitslagen, punten en standen te bekijken.

Handleiding uitslagen invoeren

3. Invallen bij een ander competitieteam
Wanneer mag je nou precies invallen bij een ander team van jouw vereniging? We hebben alle feiten over invallen tijdens de competitie hieronder voor je op een rijtje gezet. Hier vind je tevens een aantal voorbeelden uitgelegd.

Regels omtrent invallen

4. Het corrigeren van uitslagen
Als een aanvoerder/uitslagengedelegeerde een fout heeft gemaakt tijdens het invoeren van de competitie-uitslagen, moet hij/zij zo snel mogelijk contact opnemen met de verenigingscompetitieleider (VCL). De VCL kan namelijk uiterlijk 7 dagen na de betreffende speeldag zelf competitie-uitslagen nog corrigeren. Dit heeft als voordeel dat een fout ingevoerde uitslag niet doorwerkt in de berekening van de partijresultaten op de volgende speeldag.

Heb je toch nog vragen? Stuur een mail naar competitie@tv-top.nl

Vragen?

logo

E-mail

ledenadministratie@tv-top.nl

Telefoon

078 - 615 91 45

Address

Parkweg 5
3356LM Papendrecht
Nederland