Algemene informatie TOP tennis

Bij TOP Tennis Papendrecht zijn er het hele jaar tennisactiviteiten, zowel op de buitenbanen als op de binnenbanen

Klik hier voor een impressie van TOP Tennis Papendrecht 

TOP Tennis Papendrecht is een unieke vereniging in de groeiende wijk Oostpolder, direct aan de A15 en de N3, de verbindingsweg tussen Papendrecht en Dordrecht. Het park is goed bereikbaar, zowel met de (brom)fiets, auto als met het openbaar vervoer. 

Het park telt 3 gravel prestige buitenbanen, 5 smashcourt buitenbanen, 4 hardcourt binnenbanen en 3 indoor padel banen, waardoor we veel speelcapaciteit hebben. We hebben de beschikking over een groot terras omringd door mooie tuinen en veel groen, waar het heerlijk toeven is. Daarnaast heeft TOP Tennis een professionele horeca dus als lid van TOP Tennis hoef je geen bardiensten te draaien of af te kopen!

Natuurlijk zijn wij wel heel blij met leden die hun steentje bij willen dragen daarom ontvangen onze vrijwilligers voor hun hulp een leuke bijdrage die in de horeca besteed kan worden. 

TOP Tennis Papendrecht kent bijna 600 leden waarvan ruim 50 jeugdleden en is een gezellige vereniging waar op elk niveau getennist kan worden en er voor iedereen wel plaats is. ’s Zomers is het gezellig druk en worden veel activiteiten georganiseerd. Ook in de winter staan we niet stil en is er van alles te doen. In het voorjaar spelen maar liefst 240 leden mee met de voorjaarscompetitie, waardoor de weekenden van april tot en met begin juni uitermate gezellig zijn. Ook voor de jeugd wordt er veel ondernomen. Zo organiseert de jeugdcommissie het gehele jaar door diverse jeugdactiviteiten en werkt TOP Tennis Papendrecht i.s.m. tennisschool At Vantage met het speciale TennisKids programma waar kinderen op jonge leeftijd (vanaf 3 jaar) spelenderwijs leren tennissen. Kortom, TOP Tennis Papendrecht biedt voor iedereen mogelijkheden om gezellig een balletje te slaan!        

  

Jaarlijks worden diverse evenementen en activiteiten georganiseerd, zoals: 

 • TOP Open toernooi   
 • TOP Open Jeugdtoernooi  
 • Kersttoernooi   
 • Racketochtenden  het hele jaar door
 • Competitie KNLTB (voor- en najaar)
 • Winter Dubbelcompetitie
 • Damesdubbelcup en herendubbelcup (winter)  

Speelmogelijkheden

Leden van TOP Tennis Papendrecht kunnen in de zomerperiode zowel op de binnenbanen als op de buitenbanen tennissen*.  

In het winterseizoen (september–april) zijn onze smashcourt banen en gravelbanen buiten voor onze leden beschikbaar, indien de weersomstandigheden dit toelaten. Op de binnenbanen wanneer er een georganiseerde activiteit is.

Tennisles

Om beter te leren tennissen adviseren wij om tennislessen te volgen. TOP Tennis Papendrecht heeft een goede samenwerking met Atvantage Tennis Academy. Het team van ervaren gecertificeerde tennisleraren staan klaar om jouw spel naar een hoger niveau te brengen.  Er zijn twee lesperioden, te weten van april tot oktober en van oktober tot april.  Wil je tennislessen volgen of heb je nog geen ervaring met tennislessen?  Het team van Atvantage Tennis Academy helpt je beter te worden. Met een gratis proefles of doe mee aan Maak Kennis met Tennis waarin je in 10 lessen de basis van het tennisspel leert. Neem een kijkje op www.atvantage-tennis.nl of mail hen op [email protected]       

Om vrij te kunnen tennissen reserveer je online een baan. Hiervoor gelden de afhangregels die je vindt op onze website (baanreglement). Bezoek regelmatig de website van TOP Tennis Papendrecht voor:  

 • TOP Tennis Nieuws 
 • Evenementen   

Doe mee aan TOP evenementen  

 • Door te tennissen in competitief verband leer je veel
 • Je maakt kennis met andere leden 
 • Het is gezellig én leuk  

Kom naar de jaarlijkse ALV  

 • Meedenken over de toekomst van TOP 
 • Zaken over jouw vereniging worden besproken 
 • Belangrijke verenigingsbesluiten worden genomen 
 • Jouw inspraak telt  

Betrokkenheid bij bovenstaande zaken is dus niet alleen in je eigen belang, maar ook in het belang van de vereniging en de toekomst van de vereniging.   

Met deze informatie geeft TOP Tennis Papendrecht een bescheiden overzicht van de mogelijkheden die de tennisvereniging jou biedt.  Mocht je toch nog vragen hebben, of meer informatie willen, neem dan een kijkje op onze website: www.top-tennis.nl of neem gerust contact op de ledenadministratie via  [email protected].   

Contactgegevens

Bezoekadres

Parkweg 5, 3356 LM Papendrecht 

 [email protected]

078-6159145

Tot snel bij TOP Tennis......